Συνεδρία με Φυσιοθεραπευτή

Η Φυσικοθεραπεία είναι μια επιστήμη υγείας η οποία έχει ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση του πόνου και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας όταν και όπου αυτή έχει διαταραχθεί.

Στις περιπτώσεις όπου ο ασθενής δυσκολεύεται να μεταβεί στο Φυσικοθεραπευτήριο ή δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του, επαγγελματίας Φυσιοθεραπευτής της «Φροντίδας» μπορεί να σας επισκεφθεί στον χώρο σας.

Η Φυσιοθεραπεία Κατ’ Οίκον είναι αναγκαία σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού, τόσο σε ασθενείς Τρίτης Ηλικιας (Γηριατρική Φυσιοθεραπεία) όσο και σε ασθενείς που αναρρώνουν μετά από ένα χειρουργείο και δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν. Εφαρμόζεται επίσης σε αρκετά χρόνια νοσήματα και συνήθως σε κατεκλισμένους ασθενείς που είναι αδύνατη η μετάβαση τους στο Φυσιοθεραπευτήριο.

Τα οφέλη από αυτό αφορούν στην ανθρώπινη ψυχολογία, στη γνωσιακή λειτουργία, στον προσωπικό έλεγχο και στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Έτσι επιτυγχάνεται η διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής.

Η Φυσικοθεραπεία Κατ’ Οίκον ενδείκνυται κυρίως σε περιπτώσεις όπως:

  • Μετεγχειρητική αποκατάσταση (π.χ. αρθροπλαστική ισχίου/γόνατος, επέμβαση σπονδυλικής στήλης κ.α.)
  • Απώλεια/Μείωση κινητικότητας μετά από πτώση κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας
  • Μυοσκελετικούς τραυματισμούς που καθιστούν την μετακίνηση δύσκολη (π.χ. οξεία οσφυαλγία, κατάγματα κ.α.)
  • Νευρολογικά νοσήματα (π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο, Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.)
  • Αναπνευστικά νοσήματα (π.χ. ΧΑΠ, λοιμώξεις αναπνευστικού κ.α.)

Στην Κατ’ Οικον επίσκεψη ο Φυσικοθεραπευτής θα λάβει το ιστορικό σας και σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σας, θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης εξατομικευμένο στις ανάγκες σας.

Επίσης το προσωπικό μας είναι σε θέση να σας προτείνει τυχόν προσαρμογές που μπορεί να χρειαστείτε στην καθημερινότητα σας μέσα στο σπίτι, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι, λειτουργικοί και ασφαλείς στον χώρο σας.